Microscopisch onderzoek

Bij Pentazona hebben we veel ervaring met het herkennen en behandelen van visziekten. Meestal kunnen we op basis van foto’s, filmpjes en een omschrijving herkennen welke ziekte je vis heeft. Soms is het echter niet met het blote oog te zien. In dat geval is een microscopisch onderzoek nodig om te kunnen bepalen waar je vis aan lijdt. 

We vragen voor het onderzoek per item €10,- 

Wanneer raden we een microscopisch onderzoek aan?

microscopisch onderzoekEen microscopisch onderzoek is niet altijd noodzakelijk. Bacteriële infecties, schimmelinfecties en de grotere parasieten zijn vaak goed te herkennen en te behandelen met een algemeen medicijn. Hebben je vissen echter last van een specifiek soort wormen of een andere (inwendige) ziekte, dan wordt het wat lastiger. 

We doen vaak pas een onderzoek onder de microscoop als er meerdere vissen ziek zijn. We hebben onderdelen van de vis nodig om te kunnen bekijken. Als er een vis overlijdt is dat vaak degene die we microscopisch onderzoeken. Zijn alle vissen erg ziek, kan het verstandig zijn er één op te offeren om vervolgens de rest te kunnen behandelen. Bij grotere vissen is het soms wel mogelijk bijvoorbeeld een schub of een klein stukje van de kieuwen te onderzoeken zonder de vis te schaden.