Over ons

Pentazona staat voor kennis en advies. Wij zijn aquariumhouders die van onze passie en hobby ons dagelijks werk hebben gemaakt. Om onze kennis te vergroten volgen we regelmatig cursussen en seminars, maar staan ook altijd open voor informatie vanuit onze klanten en leveranciers. We zoeken naar een natuurlijk biologisch evenwicht in het aquarium, waarbij planten en vissen het best gedijen. Respect voor mens en dier staan bij ons hoog in het vaandel. Met ons uitgebreid aanbod aan vissen en planten is deze winkel zeer geschikt voor iedereen met een passie voor het houden van een aquarium. Wij helpen je graag je ideale aquarium te realiseren!

biologisch evenwicht

Pentazona, een winkel met een rijke historie

De geschiedenis van Pentazona begint met Wil Teurlings. Hij richtte in 1969 dierenspeciaalzaak Wil Teurlings op, in Tilburg ook wel bekend onder de naam ‘den Tuut’. Waar in het begin de focus vooral lag op vogels en vogelvoer, groeide deze winkel over de jaren uit tot een dierenspeciaalzaak die van alle markten thuis was. In 1995 werd Maurits aangenomen als werknemer. Een aantal jaren later, op 1 juli 2002, neemt hij de winkel over als Wil Teurlings besluit ermee te stoppen. De naamsverandering naar Pentazona volgt in 2005. Januari 2007 wordt een grote verandering doorgevoerd: Pentazona specialiseert zich op het gebied van aquaria. De gehele winkel wordt voorzien van stellingen met aquaria en men neemt afscheid van de oude dierenspeciaalzaak. Vanaf nu is het officieel ‘Aquariumspeciaalzaak Pentazona’.

Verklaring van onze naam

De winkel is vernoemd naar de tropische siervis Barbus Pentazona. Pentazona is afgeleid uit het latijn. Penta betekent vijf, vandaar de Nederlandse benaming vijfstreepbarbeel. Deze kleine barbeel is sociaal, vriendelijk, verfijnd en sterk. Alles wat wij ook aspireren te zijn.